Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Paragwajska

Paragwajska yerba mate pobudza mocno i smakuje wyraziście. Suszy się ją nad ogniem i sezonuje zwykle 24 miesiące dla uzyskania intensywnego aromatu. Pita na ciepło jest gorzka i dość ostra w smaku, ale wydajniejsza i mocniejsza w porównaniu do produktów argentyńskich. Zazwyczaj zawiera sporo pyłu, drobno mielone listki i patyczki. Wyjątek to Pajarito Despalada, pierwsza i jak dotąd jedyna paragwajska yerba mate na styl argentyński, susz bez zawartości pyłu i łodyżek, same mielone listki. Paragwajczycy spożywają yerba mate najczęściej na zimno z lodem, ziołami i cytrusami, wówczas smak jest łagodniejszy i nie tak cierpki.

Najpopularniejsze paragwajskie marki to Pajarito, Selecta, Kurupi, Colon, Ruvicha, Campesino. Wymienieni producenci oferują szeroką gamę produktów smakowych z ziołami takimi jak mięta, boldo, burrito, cedron, z dodatkiem guarany, anyżu, catuaby, żeń-szenia, kopru, rumianku, naturalnych aromatów cytrusowych a nawet z dodatkiem słodkiej stewii.

Yerba Mate paragwajska

Jest 85 produktów.

Pokazano 1-15 z 85 pozycji

Aktywne filtry