Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Pajarito Menta Limon 500g
  • Pajarito Menta Limon 500g

Pajarito Menta Limon 500g

16,00 zł
Brutto

Yerba mate z dodatkiem naturalnego aromatu mięty i cytryny.

Ilość
dostępny

Pajarito Menta Limon 500g

Masa netto: 500 g

Składniki: Yerba Mate (ostrokrzew paragwajski), naturalny aromat miętowy i cytrynowy

Yerba mate o lekkim posmaku cytrynowym, z dodatkiem dobrze wyczuwalnej mięty. Zawiera drobno mielone listki i gałązki ostrokrzewu paragwajskiego. Doskonała do Tereré (yerba mate na zimno) choć na ciepło smakuje równie dobrze. Specjalne, laminowane opakowanie zachowuje długotrwały aromat. Osobom, którym intensywny aromat mięty wyda się zbyt mocny polecamy dodać Pajarito Menta Limon do tradycyjnego suszu w dowolnych proporcjach.

Wartość odżywcza Zawartość w porcji* % RWS** Zawartość w 100 g

Wartość
energetyczna
Tłuszcze
- w tym nasycone
Węglowodany
- w tym cukry
Białko
Sól***
Potas
Żelazo
Wapń
Magnez
Kofeina

44 kcal/184kJ

0 g
0 g
10 g
1,4 g
1,1 g
0,02 g
320 mg
0,6 mg
7 mg
121 mg
370 mg

2

0
0
3
-
1
0
-
4
1
-
-

88 kcal/368kJ

0 g
0 g
20 g
2,8 g
2,2 g
0,04 g
640 mg
1,2 mg
14 mg
242 mg
-


*Porcja: ekstrakt otrzymany z 50 g yerba mate zaparzonej w 500 ml wody o temperaturze 70 °C.
**% Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej, której dieta wynosi 2000 kcal /8400 kJ
Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od potrzeb kalorycznych. Ponieważ jest to produkt roślinny, podane wartości mogą ulegać zmianom w zależności od zbiorów. ***Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu.

Najlepiej spożyć w ciągu 24 miesięcy od daty produkcji podanej na opakowaniu.

Sposób użycia: 50 g suszu wsypać do naczynia (osobom początkującym zaleca się 2-3 łyżki stołowe), włożyć bombillę, zalać wodą o temperaturze nieprzekraczającej 80°C. Raz przygotowany napar pozwala na kilkukrotne dopełnianie wodą. Najlepiej do tego celu używać termosu.

Producent: LAURO RAATZ S.A. Avda. Marcial Samaniego, Bella Vista - Itapua - Paraguay

Importer: JAMBA S.C. 22-100 Chełm, ul.Ceramiczna 5A

chat Komentarze (10)
Ocena