Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Aguantadora

Aguantadora to yerba mate produkowana w Argentynie przez spółdzielnię rolniczą Monte Carlo z Misiones działającą od 1930 roku. Na opakowaniach tej marki zauważymy napis sin humo, znaczący, że jest wolna od kontaktu z dymem, co uzyskano dzięki odmiennemu sposobowi suszenia niż ma to miejsce w większości fabryk yerbacianych. Tuż po zbiorach surowiec opala się przez chwilę ogniem w celu zabezpieczenia przed fermentacją i zepsuciem, po czym przez kilka godzin liście suszone są gorącym powietrzem uwalnianym z nawiewników. W asortymencie Aguantadora występuje yerba mate klasyczna, suave, despalada, specjalna wersja do przyrządzania tereré, mieszanki aromatyzowane i ziołowe oraz certyfikowana, ekologiczna nowość na rynku europejskim o nazwie Pampa Organica.

Aguantadora

Aktywne filtry