

Prażona yerba mate Yacuy Toasted to nietypowa propozycja dla fanów nietypowych smaków. Susz jest prażony, dzięki czemu nabiera ciemnego brązowego koloru i mocnego smaku. Jest idealną propozycją do przygotowania mate de leche – yerby z mlekiem (polecamy na ciepło).
Yerba mate Yacuy Cha Mate Tostado to niespotykana na co dzień propozycja dla fanów ostrokrzewu paragwajskiego. Są to listki yerba mate poddane prażeniu, dzięki czemu ich kolor jest ciemnobrązowy, zupełnie inny niż w klasycznej yerbie np. z Argentyny.
Prażenie yerba mate sprawia, że susz zmienia nie tylko kolor, tak jak np. ziarna kawy, ale także smak jest w typie palonym. Może przypominać nuty kawowe lub kawy zbożowej. Dla uwydatnienia dodatkowych i nietypowych smaków polecamy przygotować tzw. mate de leche, czyli yerba mate z mlekiem. Prażona Yacuy Tostado nada się do tego sposobu idealnie. Zagotujcie mleko, może być również w wersji smakowej bądź roślinne i już, macie nietypową wersję yerba mate.