Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Pajarito Especial 500g
  • Pajarito Especial 500g

Pajarito Especial 500g

16,00 zł
Brutto

Yerba Mate specjalnie selekcjonowana, najwyższej jakości.

Ilość
dostępny

Pajarito Especial 500g

Masa netto: 500 g

Składniki: 100% Yerba Mate (ostrokrzew paragwajski)

Do produkcji Pajarito Especial wykorzystano najlepszej jakości listki i gałązki. Yerba ta dojrzewa w specjalnych warunkach przez dwa lata, by uzyskać niepowtarzalny, bogaty aromat. Specjalne, laminowane opakowanie zachowuje długotrwały aromat. Smak ostry i wyrazisty, lekko "tytoniowy" posmak. Zawiera drobno mielone listki i gałązki ostrokrzewu paragwajskiego. Produkt bardzo wydajny, po wielu przelaniach wodą smak yerba mate jest ciągle wyczuwalny. Posiada silne działanie pobudzające.

Marka Pajarito (czyt. paharito; z hiszp. ptaszek) bezsprzecznie kojarzona jest na całym świecie z luksusową yerba mate. Swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza niepowtarzalnemu klimatowi Paragwaju - ojczyźnie ostrokrzewu oraz ponad 60-letniemu doświadczeniu firmy Lauro Raatz S.A. w otrzymywaniu yerba mate.

Wartość odżywcza Zawartość w porcji* % RWS** Zawartość w 100 g

Wartość
energetyczna
Tłuszcze
- w tym nasycone
Węglowodany
- w tym cukry
Białko
Sól***
Potas
Żelazo
Wapń
Magnez
Kofeina

44 kcal/184kJ

0 g
0 g
10 g
1,4 g
1 g
0,02 g
250 mg
0,9 mg
5 mg
128 mg
340 mg

2

0
0
3
-
1
0
-
6
0
-
-

88 kcal/368kJ

0 g
0 g
20 g
2,8 g
2 g
0,04 g
500 mg
1,8 mg
10 mg
256 mg
-


*Porcja: ekstrakt otrzymany z 50 g yerba mate zaparzonej w 500 ml wody o temperaturze 70 °C.
**% Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej, której dieta wynosi 2000 kcal /8400 kJ
Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od potrzeb kalorycznych. Ponieważ jest to produkt roślinny, podane wartości mogą ulegać zmianom w zależności od zbiorów. ***Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu.

Najlepiej spożyć w ciągu 24 miesięcy od daty podanej na opakowaniu.

Sposób użycia: 50 g suszu wsypać do naczynia (osobom początkującym zaleca się 2-3 łyżki stołowe), włożyć bombillę, zalać wodą o temperaturze nieprzekraczającej 80°C. Raz przygotowany napar pozwala na kilkukrotne dopełnianie wodą. Najlepiej do tego celu używać termosu.

Producent: LAURO RAATZ S.A. Avda. Marcial Samaniego, Bella Vista - Itapua - Paraguay

Importer: JAMBA S.C. 22-100 Chełm, ul.Ceramiczna 5A

chat Komentarze (6)
Ocena