Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Pajarito Tradicional 250g
  • Pajarito Tradicional 250g

Pajarito Tradicional 250g

8,00 zł
Brutto

Tradycyjna Yerba Mate w opakowaniu dla początkujących.

Ilość
dostępny

Pajarito Tradicional 250g

Masa netto: 250 g

Składniki: 100% Yerba Mate (ostrokrzew paragwajski)

Najpopularniejsza Yerba Mate w  ekologicznym, papierowym opakowaniu. Tradycyjna paragwajska yerba o ostrym, wyrazistym smaku i lekko "tytoniowym" posmaku. Zawiera drobno mielone listki i gałązki ostrokrzewu paragwajskiego. Produkt bardzo wydajny, po wielu przelaniach wodą smak yerba mate jest ciągle wyczuwalny. Posiada silne działanie pobudzające.

Marka Pajarito (czyt. paharito; z hiszp. ptaszek) bezsprzecznie kojarzona jest na całym świecie z luksusową yerba mate. Swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza niepowtarzalnemu klimatowi Paragwaju - ojczyźnie ostrokrzewu oraz ponad 60-letniemu doświadczeniu firmy Lauro Raatz S.A. w otrzymywaniu yerba mate.

Yerba Mate Pajarito w  wersji MINI  (w opakowaniu "kieszonkowym") to dobry wybór dla osób chcących poznać smak tej najpopularniejszej,  naturalnej, mocnej, paragwajskiej yerby.

Napar otrzymany ze 100 g yerba mate zaparzonej w 500 ml wody o temperaturze 70 °C zawiera 88 kcal, 500 mg potasu, 1,8 mg żelaza, 10 mg wapnia, 256 mg magnezu, 680 mg kofeiny.

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu.

Najlepiej spożyć w ciągu 24 miesięcy od daty podanej na opakowaniu.

Sposób użycia: 50 g suszu wsypać do naczynia (osobom początkującym zaleca się 2-3 łyżki stołowe), włożyć bombillę, zalać wodą o temperaturze nieprzekraczającej 80°C. Raz przygotowany napar pozwala na kilkukrotne dopełnianie wodą. Najlepiej do tego celu używać termosu.

Producent: LAURO RAATZ S.A. Avda. Marcial Samaniego, Bella Vista - Itapua - Paraguay

Importer: JAMBA S.C. 22-100 Chełm, ul.Ceramiczna 5A

 

chat Komentarze (4)
Ocena