Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Pajarito Tradicional 3kg

79,00 zł
Brutto

3 kg tradycyjnej yerba mate.

Ilość
dostępny

Ocena
Opinie są weryfikowane. Możesz dodać swoją opinię o produkcie - przed opublikowaniem zostanie ona sprawdzona przez obsługę sklepu pod względem obyczajowym. Po zatwierdzeniu przez obsługę sklepu będzie ona widoczna dla innych klientów i podpisana Twoim imieniem.

Pajarito Tradicional 3kg

Masa netto: 3 kg

Składniki: 100% Yerba Mate (ostrokrzew paragwajski)

Tradycyjna paragwajska yerba o ostrym, wyrazistym smaku i lekko "tytoniowym" posmaku. Zawiera drobno mielone listki i gałązki ostrokrzewu paragwajskiego. Produkt bardzo wydajny, po wielu przelaniach wodą smak yerba mate jest ciągle wyczuwalny. Posiada silne działanie pobudzające. 3kg opakowanie mocnej yerba mate zaspokoi Twoje potrzeby na dość długo! Wspaniały prezent dla yerbamaniaków!

Marka Pajarito (czyt. paharito; z hiszp. ptaszek) bezsprzecznie kojarzona jest na całym świecie z luksusową yerba mate. Swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza niepowtarzalnemu klimatowi Paragwaju - ojczyźnie ostrokrzewu oraz ponad 60-letniemu doświadczeniu firmy Lauro Raatz S.A. w otrzymywaniu yerba mate.

Ekstrakt otrzymany ze 100 g yerba mate zaparzonej w 500 ml wody o temperaturze 70 °C zawiera 88 kcal, 500 mg potasu, 1,8 mg żelaza, 10 mg wapnia, 256 mg magnezu, 680 mg kofeiny.

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu.

Najlepiej spożyć w ciągu 24 miesięcy od daty podanej na opakowaniu.

Sposób użycia: 50 g suszu wsypać do naczynia (osobom początkującym zaleca się 2-3 łyżki stołowe), włożyć bombillę, zalać wodą o temperaturze nieprzekraczającej 80°C. Raz przygotowany napar pozwala na kilkukrotne dopełnianie wodą. Najlepiej do tego celu używać termosu.

Producent: LAURO RAATZ S.A. Avda. Marcial Samaniego, Bella Vista - Itapua - Paraguay

Importer: Yerba Mate Paraguay

Komentarze (1)
Ocena